Loss of Equilibrium

Observing, invisible, a scene of a couple whom I have known very well since their fiery and promising beginnings, the movie 2046 passed through my head. Actually, as with any beautiful thing or event, I only remember fragments of this both striking and uneven movie, but what I remember comes back whole and vivid, accompanied by the magnificent score. Continue reading

Çekuilibrim

Duke vëzhguar, pa u dukur, një skenë të një çifti të cilin e njoh nga afër që në fillimet e tij të zjarrta dhe premtuese, m’u kujtua filmi 2046. Në fakt, si me çdo gjë të bukur, mbaj mend vetëm fragmente të këtij filmi, por ato që më kujtohen më kthehen të plota dhe të fuqishme,  zakonisht për t’i dhënë kuptim e ngjyrë ndonjë ngjarjeje në jetën reale. Continue reading